10 artificii de decor pentru un interior cu stil

Locuința noastră trebuie să ne reprezinte întocmai, să ne simțim confortabil și să conțină toate acele elemente de bun gust care să te facă să definești tot acest spațiu acasă. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi nu cunosc ce anume li se potrivește și parcă ar dori să „culeagă” câte ceva din fiecare stil de design în parte. Pentru a te ajuta să te hotărăști mai repede am făcut o selecție asupra unor mici artificii de decor pentru a avea un interior cu stil. Așa vei ajunge să afli exact ce îți dorești.

1. Alege piesele de mobilier și accesoriile din locuință în funcție de felul în care ești… Da, sigur, poate te întrebi care este legătura cu acest mic truc. Pentru a te simți bine în propriul cămin acesta trebuie să fie întotdeauna perfect aranjat și ordonat. Dacă ești una dintre acele persoane care ajunge acasă și nu face altceva decât să se arunce pe canapea, aruncându-și hainele prin diverse locuri, atunci mai mult ca sigur vei avea nevoie de o canapea cu o tapițerie mai închisă la culoare sau de un covor care te suportă chiar și atunci când intri încălțat. Ai putea opta pentru o nuanță de gri la tapițeria canapelei sau pentru piele de culoarea cafelei. Iar despre covoare, chiar ai putea să renunți definitiv la ele. Dacă ești atent cu lucrurile din casa ta, atunci îți poți permite un covor deschis la culoare sau o tapițerie în nuanțe pastelate pe canapeaua din living.

2. Organizează spațiul în funcție de activitățile pe care le desfășori în fiecare cameră. Este foarte bine să îți analizezi obiceiurile și mai ales să ai în vedere dacă mai lucrezi sau nu de acasă. Dacă ai un birou așezat în living poate că ar fi bine să optezi pentru a așeza foarte aproape de acesta o bibliotecă unde să se regăsească toată colecția ta de cărți preferate, astfel spațiul va fi mai bine organizat. Un alt lucru interesant pe care ar fi bine să îl ai în vedere este acela de a amenaja spațiul în așa fel încât să te bucuri de fiecare colțișor. Să ne închipuim că alegi o anumită culoare dragă pentru unul dintre pereți, însă ai obiceiul de a privi mereu la televizor, iar peretele se află chiar în spatele canapelei. Te poți bucura de culoarea de pe perete, dar și de designul creat? Nu! Ca atare, alege totul în așa fel încât să te bucuri de tot și mai ales să fie potrivite pentru obiectele pe care le ai mereu în fața ta.

3. Pernele și taburetele, o variantă care să înlocuiască fotoliile. Un fotoliu ocupă mult spațiu, deși poate că este un element mai comod. Cu toate acestea, dacă locuința ta este mai mereu vizitată de musafiri, poate că ar fi bine să ai în vedere alegerea unor perne sau a unor taburete pe care să le oferi celor dragi atunci când te vizitează și de asemenea, care să poată fi strânse ușor ori de câte ori casa rămâne goală. De asemenea, dacă ai loc suficient pentru fotolii, poate că ar fi mai bine să alegi niște scaune mai comode, pe care să le poți folosi și în alte locuri ale casei tale, așa cum ar fi cazul bucătăriei sau teraselor, ori de câte ori ai nevoie de ele. Întotdeauna alege aceste scaune la nivelul canapelei, astfel încât să vă aflați la același nivel de înălțime cu toți ceilalți.

4. Alege cu grijă culorile prezente în locuința ta. Culorile te reprezintă cel mai adesea și îți pot aduce o stare de bine sau de disconfort. Fie că este vorba despre culori de la nivelul pereților, fie despre culorile diferitelor accesorii și decorațiuni, acestea sunt cele care vor însufleți atmosfera din locuința ta. Cu toate acestea, undele de lumina naturală sau artificială reușesc să influențeze destul de mult culorile, astfel că recomandarea noastră este să alegi întotdeauna nuanțe pastelate.Culorile mult prea puternice sunt interesante în imagini, pot crea o stare de confort, însă cu timpul te vor obosi. Recomandarea noastră este să te folosești de aceste culori tari pentru spații de dimensiuni mai mici, de exemplu, folosește-te de un perete accent. Ai putea opta să alegi o ușă interioară colorată. Nu este de dimensiuni foarte mari și se poate revopsi.

5. Ai în vedere trucurile de iluminat. Cu cât vei avea o locuință mai luminoasă, cu mai multă lumină naturală, cu atât aceasta va trezi senzația de confort și stare de bine. Cu toate acestea, nu întotdeauna beneficiem de lumină naturală, așa că optează pentru alegerea unor corpuri de iluminat potrivite pentru fiecare spațiu și mai ales pentru fiecare tip de activitate pe care îl desfășori. De exemplu, pune o lampă pe birou, alege plafoniere și lustre pentru living, lampadare pentru zona unde citești, așezate chiar în dreptul fotoliului.

6. Forța textilelor – un artificiu demn de luat în considerare. Textilele sunt de nelipsit din orice locuință, așa că ele pot aduce un plus de culoare și de frumos în locuință. Alege texturi de bună calitate, perdele și draperii vesele, perfect adaptate stilului de design al locuinței tale. Nu uita că ele reușesc să transforme aproape orice tip de spațiu într-unul cât se poate de primitor.

7. Accesoriile, un must have pentru orice locuință. Nu există casă fără accesorii și fără tablouri, așa că ar fi cât se poate de bine să le alegeți pe cele potrivite. Pornind de la tablouri, oglinzi, rame, plante verzi și până la covoare, perne și țesături – totul trebuie ales cu multă grijă așa încât să se potrivească perfect cu ceea ce îți imaginezi ca fiindu-ți cămin.

8. Alege un baldachin reinterpretat. Cu siguranță, îți imaginezi un dormitor cu pat sub formă de baldachin. Cu toate acestea, baldachinul cu volane și franjuri rămâne poate în imaginația noastră de copii, așa că de data asta poți opta pentru un baldachin reinventat, realizat din fier forjat, cu platformă capitonată – este mult mai simplu și creează un altfel de interior, total aparte.

9. Piatra naturală, un element nou în amenajarea locuinței tale. Poate că ți se pare prea comună ideea de amenajare a locuinței cu gresie sau faianță. Așa că poți opta pentru piatră naturală, un material mult mai durabil, mai rezistent și mai ales care conferă locuinței un aspect mai aparte, demn de luat în considerare. De la travertin, marmură, ardezie, ardezie flexibilă, mai mult ca sigur vei găsi varianta câștigătoare, alături de variantele de culoare preferate.

10. Oglinzile, trucuri de supradimensionare a spațiului din baie. Dacă nu ai o baie atât de mare, poți opta atât pe culori deschise, cât mai ales poți alege să așezi o oglindă mai mare pe unul dintre pereții camerei. În acest fel vei da senzația de mai mult spațiu, acesta fiind unul dintre cele mai comune recomandate de designeri.

Amenajarea locuinței tale înseamnă creativitate, dar și multe schițe desenate, ore de lucru așa încât la final să poți deschide ușa și să te simți acasă.