4 modele de uși pe care să le folosești în amenajare

Există acele modele de uși perfecte, ce pot fi folosite în amenajarea locuinței tale, ce pot aduce acel plus de design încăperilor casei tale? Noi credem că da!

Chiar dacă amenajarea locuinței nu este nici pe departe un lucru simplu, cu puțină imaginație și mai ales cu ajutorul unui designer de interior, pe care îl poți găsi aici, ai putea transforma totul din locuința „ștearsă” în locuința mult visată. Vedem adesea case perfecte în reviste sau în emisiunile de specialitate și ne place tot, nu există niciun cusur, nu există niciun element care să nu pară că ar fi fost acolo dintotdeauna. Atunci când amenajezi o locuință, ține cont de tot ceea ce se cere, ai în vedere acele alegeri care ți-ar putea transforma imaginea casei doar pentru că optezi pentru culori sau materiale diferite.

Atunci când vine vorba despre ușile de exterior, lucrurile sunt destul de simple. Ne dorim un spațiu sigur, să fie confecționate din materiale rezistente la intemperii, dar mai ales la pătrunderile hoților. În cazul ușilor de interior, ne dorim design, ne dorim confort termic și fonic, ne dorim rezistența materialelor, dar mai ales ne dorim estetic. Totul trebuie să se integreze perfect cu spațiul, totul trebuie să corespundă cu ceea ce ne definim ca fiind stilul de amenajare al locuinței, ne dorim unitar, ne dorim bună calitate.

Iată mai jos 4 modele de uși pe care le-ai putea alege pentru locuința ta

Ușile laminate

Ușile laminate de interior nu sunt deloc scumpe, sunt rezistente, dar mai ales sunt accesibile oricui, putând fi găsite aproape în orice tip de interior. Rezistă la umiditate, fiind în același timp disponibile și într-o gamă variată de modele și culori. Nu este deloc greu să le integrezi în propunerile unui designer de interior, ținând cont de varietatea de modele și de culori. Ceea ce este bine să ai în vedere este că în timp, își vor pierde culoarea, mai ales dacă sunt expuse la soare și se pot zgâria ușor.

Ușile albe

Ușile de culoare albă sunt perfecte mai ales pentru interioarele elegante, pentru designul minimalist, dar și atunci când nu există un spațiu prea mare. Cu ajutorul lor vei da senzația de supradimensionare, vei ajuta ca lumina să se reflecte mai bine, astfel că interiorul va părea mult mai generos decât este în realitate. Am putea spune că ușile albe sunt un bun truc de avut în vedere pentru locuințele cu un număr mic de metri pătrați.

Ușile furniruite

Ușile furniruite sunt potrivite pentru cei ce iubesc stilul clasic, asigurând un aspect plăcut camerelor tale. Din punct de vedere termic, este bine să iei în calcul faptul că acestea izolează destul de bine spațiile interioare, prevenind pierderile de căldură, dar în același timp izolează și fonic. Pot fi găsite într-o gamă variată de culori, dimensiuni, imitând atât stilul clasic, dar și cel vintage. Cu toate acestea, ușile furniruite pot fi prezente și în amenajările moderne, cu puțină implicare din partea designerului.

Ușile din sticlă

Ușile din sticlă sunt o altă opțiune prezentă în casele moderne. Se găsesc într-o varietate de culori, dimensiuni, pot fi personalizate după cum consideră cei ai casei. Se întrețin foarte ușor, putând fi șterse cu soluții pe bază de alcool sanitar. Este bine totuși să alegi balamale de bună calitate, acestea fiind mult mai grele decât ușile laminate sau furniruite. Sticla sablată este perfectă atunci când ai nevoie de intimitate.

Aceste modele de uși de interior ar putea fi luate în calcul pentru amenajarea interioară a locuinței tale, fie că alegi un stil modern, minimalist, fie varianta clasică.

Alege CR-DESIGN și vom găsi acele uși care să se potrivească spațiului amenajat împreună.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/potted-plant-near-red-wooden-door-1661575/