Accente de culoare într-un apartament de 80 mp

Culorile vii sunt de nelipsit din aproape orice idee de decor. Pastelurile reprezintă uneori punctul forte în ideea de amenajare, definind mai bine stilul de design. Fundalul alb permite aproape orice tip de accente de culoare, astfel că la final este posibil să fii de-a dreptul impresionat. Te poți juca liber cu imaginația și astfel vei putea construi un spațiu în care să te simți cu adevărat acasă.

O suprafață de numai 80 de metri pătrați nu înseamnă mult, dar poate fi suficient pentru idei creative, pentru oameni ambițioși, pentru un plus de amenajare. Cu cât spațiul este mai mic, cu atât designerii de interior vor găsi soluțiile potrivite pentru ca amenajarea să fie cea pe care ți-o dorești și astfel spațiul să însemne mai mult decât acasă pentru tine, să însemne un cămin cald și primitor, un spațiu confortabil, un loc în care să te poți relaxa cu adevărat. Și pentru că oricine are un plus de imaginație, abordările minimaliste, unitare, cu suprafețe netede reușesc să prindă contur prin culoare. Albul oferă spațiului mai multă dimensiune, iar lumina naturală sau bine așezată reușește să  pună și mai mult în valoare spațiul.

Zona de zi înseamnă pentru cei ce dețin apartamentul living, bucătărie și dining, toate acestea fiind foarte bine amenajate astfel încât să dea senzația de spațiu unitar, comun, în care să existe o trecere aproape neobservată între ele. Nuanțele de roz pastel și albastru pastel, dar și griurile sunt culori prezente în această zonă, însă totul este foarte bine calculat din punct de vedere cromatic, astfel încât locuința să beneficieze de un aspect călduros, tineresc, reconfortant. Apartamentul beneficiază astfel de refresh foarte atent realizat și bine primit. Este un loc vesel, luminos, inundat de multă culoare, un spațiu îndrăzneț, un loc cât se poate de primitor.

În living este așezată o canapea de culoare albastră, culoare fiind prima care atrage atenția. De asemenea, designul de tip modular este un alt aspect pe care nu ai cum să îl treci cu vederea prea ușor. Cu toate acestea, albastrul canapelei se integrează aproape perfect în albul ce stă ca fundal, iar de jur împrejurul său, toate celelalte culori de galben, negru, turcoaz reușesc să completeze foarte bine spațiu. Corpurile de iluminat stau suspendate deasupra mesei, iar scaunele colorate îndrăzneț reușesc să dea un aer tineresc locuinței.

În bucătărie te poți simți foarte bine. Este o „prelungire” a zonei de living, însă aici predomină culorile alb-negru. Cu toate acestea, decorațiunile pastelate reușesc să creeze o altă înfățișare spațiului. Corpurile de mobilier sunt de culoare albă, totul prezintă un aspect minimalist, mergându-se pe ideea de electrocasnice incorporate. Blatul este de culoare neagră, lucru care poate oferi un aer discret și elegant spațiului.

Dormitorul este o altă zonă frumos amenajată. Aici predomină culori mai calde, imprimeuri, cu numeroase tonuri de gri. Tapetul în dungi are rolul de zonă accent și oferă mai multă înălțime spațiului, liniile fiind verticale.

Baia este zona de răsfăț, așa că aici imaginația designerilor a depășit toate așteptările. Un fototapet așezat în zona căzii îți dă senzația că te afli într-o lume pe care abia aștepți să o descoperi. Baia este bine luminată, beneficiind de numeroase trucuri de amenajare pentru a da senzația de mai mult spațiu.

Culori îndrăznețe, obiecte de mobilier potrivite, creativitate, stil minimalist – toate acestea caracterizează apartamentul ca fiind unul ce excelează în ideea de amenajare.