De la randare la monitorizare de șantier

Un designer de interior cu experiență în domeniu este capabil să deducă lucruri și detalii care îți plac, care nu îți plac sau de care nici măcar nu ești conștient că îți plac sau nu. Astfel, acesta te poate ajuta să duci la bun sfârșit un plan de reamenajare exact pe gustul tău. Proiectul va urma un plan foarte bine structurat, de aceea, este foarte importantă colaborarea permanentă între designer, client și echipa de lucru. Pe baza experienței sale, designerul îți poate oferi constant idei noi, sfaturi și concepte complexe, astfel încât să te bucuri în totalitate de proiectul rezultat în urma colaborării.

Cum ne poate ajuta un designer de interior?

Primul pas care trebuie făcut în vederea finalizării cu succes al unui proiect de reamenajare este apelarea la un designer de interior. Adesea, oamenii se confruntă cu situații în care nu-și pot explica de ce anume admiră o încăpere și nu reușesc să identifice exact factorii pozitivi. Acest lucru se datorează faptului că această admirație este rezultatul mai multor factori ce contribuie la același efect. În urma unei discuții cu un designer de interior, acesta își formează o idee de ansamblu asupra viziunii tale. Această întâlnire funcționează similar cu o ședință de psihoterapie, unde îi spui designerului ce elemente îți plac, ce elemente îți displac, care sunt culorile pe care  ai vrea să le vezi într-o încăpere și așa mai departe.

Al doilea pas: Randarea

În urma discuției pe care a avut-o cu beneficiarul și întreprinzătorul proiectului, designerul proiectează un întreg plan architectural pe baza preferințelor clientului. În acest plan regăsim toate elementele ce urmeză a fi prezente în viitor, de la cele mai mici detalii și măsurători la piese de mobilier și cromatică. Complexitatea schiței este direct proporțional cu dificultatea întregului proiect. Astfel, cu cât beneficiarul solicită mai multe elemente de interior, cu atât schița va fi mai complexă. Această etapă este foarte importantă deoarece reprezintă scheletul întregului proiect. Pe baza acestuia, echipa de șantier, care este în general direct supervizată și coordonată de către autorul schiței, va urma cu exactitate fiecare indicație și amănunt ce urmează a alcătui un produs final reușit.

Al treilea pas: Informații și sfaturi privind materialele și locurile de achiziție

După ce designerul finalizează partea de randare, acesta oferă beneficiarului diferite informații despre costul materialelor ce urmează a fi utilizate, locațiile de unde acesta le poate achiziționa, alte variante, opțiuni de finisaje și alte sfaturi referitoare la viitorul proiect. Mulțumită experienței sale, designerul poate face recomandări valide în legătură cu brand-urile potrivite pe care să le achiziționezi astfel încât să te bucuri de calitatea materialelor ce-ți vor decora noua încăpere.

Al patrulea pas: Punere în practică a proiectului

Pentru a se asigura că totul decurge conform planului și schițelor, majoritatea designerilor se implică activ în coordonarea și supervizarea proiectului de șantier, oferind în permanență sfaturi și indicații echipei de lucru. Această etapă este foarte importantă deoarece crește substanțial șansa ca produsul final să fie cât mai aproape posibil de schița efectuată în etapa de randare. Pe toată durata etapei există o colaborare constantă atât între designer și echipa de lucru, cât și între designer și beneficiar. Deoarece gusturile se schimbă, există posibilitatea ca unele detalii și amănunte să fie comunicate designerului în etapa de șantier. Mulțumită unei comunicări fluide și transparente, aceste modificări pot fi făcute în timp util.

Încheierea colaborării

Odată ce lucrările de șantier iau sfârșit, designerul se asigură că fiecare detaliu este conform planului inițial. Acesta examinează în detaliu toate elementele înainte de a declara starea finală a proiectul și de a încheia colaborarea cu beneficiarul. Bineînțeles, el face ultimele retușuri pe bază de accesorii și mobilier bine așezat.

CR-DESIGN înseamnă proiecte lucrate 100%, de la început până la sfârșit, înseamnă randări, discuții și monitorizare de șantier. Dar înseamnă și clienți fericiți!

Sursa foto: Pinterest

CRDESIGN:

☎️Telefon: (+4) 0761.917.943

🖋E-mail: office@cr-design.ro