Amenajare ergonomică și cochetă a zonei de dining

Casa în care locuim ne poate influența starea de spirit, astfel că un spațiu cochet, frumos amenajat poate să ne aducă bună dispoziție, să ne facă să ne simțim acasă cu adevărat. Și atunci când nu beneficiezi de o suprafață foarte generoasă ar fi bine să apelezi la anumite trucuri de amenajare în așa fel încât totul să arate exact așa cum îți dorești.

Zona de dining poate fi considerată inima casei tale, un loc unde vă reuniți cu toții pentru a lua masa împreună, un loc în care trebuie să domine o atmosferă caldă, relaxantă și plăcută pentru toți.

De aceea, noi propunem câteva idei pentru o amenajare ergonomică și cochetă a zonei de dining:

1. Delimitează eficient spațiul din living

Dacă zona de dining face parte integrantă din living  este bine să ai în vedere delimitarea spațiului. Zona de luat masa poate fi bine așezată într-un colț al sufrageriei. Nu trebuie totuși să trasezi un perete pentru a delimita spațiul. Ai putea, de exemplu, așeza covorul din living în așa fel încât spațiul dining-ului să fie cumva privit în exterior. În zona de dining poți așeza o masă cochetă și câteva scaune de jur împrejur, iar totul să vină ca o continuare a ideii de amenajare din living, acolo unde poți așeza o canapea comodă.

2. Dining în bucătărie

Da, este posibil! Dacă spațiul din living nu îți permite să amenajezi un loc de luat masa poți opta pentru un astfel de „colț” chiar în bucătărie. Deși spațiul este mult mai mic, cu puțină imaginație poți amenaja un loc frumos care să atragă atenția. De exemplu, într-un colț al bucătăriei ar fi bine să așezi două scaune și  o masă de mici dimensiuni, cochetă. Va fi spațiul perfect pentru zona de luat masa.

3. Vrei o zonă care să vă aducă pe toți împreună? Alege o masă rotundă!

Iată un alt sfat oferit de designerii de interior. O masă rotundă te va ajuta să așezi de jur împrejurul său scaunele și astfel veți sta mai aproape unul de celălalt, creând o atmosferă mai intimă, mai puțin formală alături de membri ai familiei. De aceea, dacă spațiul îți permite, optează pentru o astfel de idee de amenajare.

4. Culori neutre în amenajarea unui dining de mici dimensiuni

Culorile neutre, dar și un alb strălucitor, compensate de lemn sau imitație de lemn, pot fi o soluție pentru ca spațiul să nu pară deloc înghesuit. O paletă cromatică atent aleasă poate fi soluția pentru ca spațiul astfel amenajat să dea impresia unuia mai generos.

5. Așează zona de luat masa cât mai aproape de fereastră

Acesta este un alt truc de amenajare pentru cei ce se află în etapa de construcție. Unde să îi stea mai bine zonei de dining dacă nu lângă fereastră? Pe de o parte, lumina naturală te ajută să pui mai mult în valoare ideea de amenajare, spațiul va părea mai bine dimensionat și în același timp va fi aerisit. În plus, în apropierea ferestrei, mai ales vara va fi o plăcere să mănânci. Cu cât spațiul va fi mai bine iluminat, cu atât masa și elementele de decor vor fi mai bine puse în valoare.

6. Alege un stil unitar

Stilul unitar de amenajare este preferat de designeri. Așadar, fii atent atunci când optezi pentru anumite piese de mobilier specifice zonei de dining în așa fel încât să respecți stilul de amenajare din restul locuinței, mai ales atunci când zona este de tip open space. Dacă alegi o amenajare minimalistă, continuă și în zona de dining ca să existe potrivire perfectă.

CR DESIGN – soluții de amenajare pentru casa ta!

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro