Când să apelezi la un designer? În ce etapă a proiectului?

Crezi că alegerea unui designer de interior pentru locuința ta este ceva imposibil și acest lucru se află poate doar în calculele celor cu venituri mai mari? Noi contrazicem o astfel de teorie și suntem de părere că prin serviciile oferite de un designer de interior vei avea șanse mult mai mari ca să economisești. Și dacă îți dorești să ai parte de casa visurilor tale, ar fi bine să porți o discuție cu un specialist în amenajare încă de la etapa de construcție a locuinței și nu mai târziu.

Așadar, atunci când vrei să apelezi la un designer ar fi bine să o faci cât mai repede. Cu cât te vei adresa lui mai devreme, chiar și cu schițele de arhitectură ale locuinței în mână, cu atât veți simula mai bine și veți duce la bun sfârșit un proiect de amenajare gândit încă de la început pentru tine și ceilalți membri ai familiei. Desigur, nu este târziu să apelezi la sfaturile unui designer de interior nici atunci când locuința este deja construită, ba chiar are și anumite finisaje făcute. Faza de reconstrucție/renovare este o altă etapă la care poți să ceri ajutor din partea unui om ce beneficiază de talent, dar mai ales de multă experiență, care te va ajuta ca ideea de casă să se transforme în acasă pentru tine și cei dragi.

De ce să apelăm din timp la designerul de interior?

Ți s-a întâmplat poate ca în timpul vieții să ai o idee de amenajare, să dorești să creionezi o cameră ca din vis, cu pereți frumoși conturați, cu tapet de cea mai bună calitate, cu piese de mobilier scumpe și frumoase, cu lampadar, însă la final să nu îți placă rezultatul? Mai mult ca sigur, da! Și asta pentru că este posibil ca tot ceea ce gândești să pară frumos din punct de vedere mental, însă așezate într-o cameră să facă parte din stiluri de amenajare diferite, să îți contrazică parte din propria ta personalitate, într-un cuvânt să nu fie ceea ce îți dorești. De aceea, pentru a nu repeta aceeași greșeală, ținând cont și de faptul că amenajarea unei locuințe nu este un lucru ieftin, ar fi bine poate ca bugetul de care dispui să fie alocat în zona de amenajare cu specialist. Cere, mai exact, sfatul unui designer și vei face economie la buget și vei avea parte și de o locuință frumoasă, așa cum o observăm prin revistele de specialitate sau poate cum doar în vis îndrăznim să o avem.

Atunci când vei apela din timp la un designer de interior, acesta va avea timp suficient să afle care sunt preferințele fiecărui membru al familiei și mai apoi să analizeze bine construcția astfel încât să aleagă finisajele cele mai bune, care să întrunească atât partea funcțională, cât și partea de design.

Este foarte important ca alegerea finisajelor, ba chiar și idei cu privire la montajul acestora, pornind de la parchet, plăci ceramice să se facă potrivit recomandărilor designerului. Acesta, încă din etapa constructivă, va avea o idee de amenajare a locuinței, va reuși să o vadă dincolo de blocurile de cărămidă sau lemn și va ști exact cum să combine materialele de finisaj sau cum să compartimenteze spațiul, excluzând sau adăugând anumiți pereți despărțitori, uși, astfel încât rezultatul final să impresioneze și să beneficieze și de utilitate.

Renovarea, o etapă la care poți apela la designer

Așa cum aminteam, poți apela la un designer și atunci când te afli în faza de renovare. Ai deja o casă în care ai locuit sau de-abia ai cumpărat-o și vrei să îi oferi o altă înfățișare? O discuție cu un designer de interior te va ajuta să ai parte de locuința mult visată. Veți face împreună planuri cu privire la elementele de design pe care să le cuprindă, ce stil de amenajare să alegi, vei vedea care sunt obiectele de mobilier și accesoriile pe care să le poți păstra și cele la care trebuie să renunți, ce anume vei recondiționa din ceea ce ai și ce finisaje mai păstrezi sau dacă totul trebuie înlocuit. Renovarea unei locuințe de familie înseamnă și multe amintiri, de aceea, un designer de interior te va sfătui să păstrezi anumite elemente care să îți aducă aminte de istoricul casei, de zona unde se află situată locuința, de cei ce au deținut imobilul.

Desigur, nici atunci când deja s-a trecut dincolo de faza de construcție nu este târziu să apelezi la un designer. Ideile sale creative, dar și experiența își vor spune cuvântul și va putea astfel să dea o nouă înfățișare unui proiect de amenajare deja început.

Este însă foarte important însă să ținem cont, că indiferent când apelăm la un designer de interior, între semnarea contractului cu acesta și momentul implementării (momentul venirii muncitorilor pe șantier) trebuie să existe o perioadă necesară gândirii conceptului și utilității spațiului, analizei, bugetării, găsirii produselor necesare implementării.

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro