Casă din containere – cum amenajezi?

Casa din containere există și ar putea să îți aducă confortul de care ai nevoie chiar și pentru o locuință de 5 stele. Deși auzim despre containere ca plutind pe mări pentru transportul de marfă, în realitate ele pot fi reciclate și transformate în locuințe frumos amenajate, confortabile, în care o familie poate trăi decent. Ba chiar pot fi transformate și în case de vacanță, adesea fiind regăsite ca având acel aspect navy, perfect pentru cei ce vor atmosfera de vacanță.

Solide, durabile, rezistente, o casă realizată dintr-un container ar putea arăta asemenea unei piese de Lego, însă de această dată actorii nu mai sunt copiii, ci adulți.

Despre casa din containere

Casa din containere era folosită odinioară pe șantier, pentru muncitori, având niște dimensiuni standard. Nu era cu mult îmbunătățită din punct de vedere estetic, nu urmărea un stil, însă după anii 2000 acestea au devenit una dintre cele mai noi tendințe în arhitectură și design interior. Se pare că tot mai mulți designeri de interior se întrec în măiestria cu care aduc toate materialele laolaltă pentru a construi ceva cu totul diferit, pentru a da viață acestei locuințe modulare, pentru a o transforma în ceva cu totul și cu totul inedit.

Costul unei case din containere este de aproximativ 2000 euro, așa că ne putem încadra lejer pentru o amenajare ca la carte. Nu ai nevoie de un proiect de design complex, ci mai degrabă de multă inspirație și de creativitatea din belșug a unui designer de interior și mai mult ca sigur vei beneficia de locul căruia să îi poți spune “acasă”.

Cei ce doresc să amenajeze o casă din containere se orientează spre cele pe care le pot recicla, prețul fiind mult mai avantajos. Cele noi, ajung la circa 18.000-20.000 de euro, astfel că investiția este cu mult mai mare.

Atunci când alegi să amenajezi o casă din containere trebuie să cunoști că are o dimensiune de circa 30 mp, prin electrosudură, se poate ajunge la dimensiuni mult mai mari.

O casă din containere este ușor de transportat și de amplasat, dar are și o rezistență cât se poate de mare.

Ușile și ferestrele se pot decupa ușor, astfel că locuința poate fi transformată în funcție de elementele de design pe care dorești să le conțină.

O casă din containere poate fi personalizată, după bunul plac al celor ce locuiesc în interior, dar și după proiectul propus de designer, în concordanță cu nevoile proprietarilor.

Mobilier multifuncțional – o soluție pentru amenajarea unei case din containere

Mobilierul multifuncțional poate fi o soluție pentru amenajarea unei case din containere. Pornește amenajarea de la canapele extensibile, paturi retractabile, de la soluții de depozitare care pot fi transformate cu ușurință și în birou sau masa, ori să beneficieze și de alte utilități.

Încearcă să alegi acel mobilier care să nu ocupe mult spațiu, acea variantă care să dea dovadă de stil lejer, aerisit și nu de înghesuială.

Poți avea în vedere amenajarea unei case din containere în culori neutre, dar și în nuanțe pastel ori predominante a stilului navy. Ferestre largi, cu vedere spre grădină, spații amenajate conform unui stil minimalist, toate acestea reușesc să transforme spațiul într-o locuință din care nu îți mai dorești să pleci.

Casele din containere înseamnă soluții moderne de amenajare, înseamnă case modulare rezistente, înseamnă stil, creativitate, locuințe de care să te bucuri în vacanță sau pe care să le ai în vedere drept soluții stabile de locuit, la costuri mai mici.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/glass-panel-white-frame-door-723876/