Culori accent pentru amenajarea casei tale

Designul locuinței trece dincolo de schițe, de planuri, de randări sau de idei. Transformă totul într-un cămin, casa devine acasă, locul cel mai iubit al familiei tale. Însă pentru a ajunge în punctul în care te regăsești întru totul, orice accesoriu, orice piesă de mobilier, ba chiar și culorile sunt aspecte ce necesită multă atenție și preocupare pentru a crea o adevărată armonie, astfel încât să îți fie bine. Nimic extravagant, dar totul atât de bine pus la punct poate determina secretul unei amenajări de poveste, a unui loc cald, primitor, sigur în care să te regăsești.

Culorile reprezintă unul dintre subiectele cel mai des întâlnite pe buzele celor ce fac o amenajare. Și poate că uneori lucrarea se află doar în faza de construcție, însă cei ce urmează să locuiască acolo gândesc departe, spre culori pastelate, spre culori tendință, spre amenajări vesele și primitoare.

Culorile creează stare, creează ideea de bine, confort, relaxare. Mai ales dacă ai ajuns la finisare și te-ai decis să ai pereți albi, bej sau gri, mai exact optezi pentru culori neutre, poate că ar fi bine să completezi designul interior cu anumite culori accent, acestea înfrumusețând camera locuinței tale asemenea unei bijuterii, bine asortate stilului vestimentar.

Fie că le alegi pentru a le aplica direct la nivelul pereților, fie optezi pentru anumite accesorii, tablouri sau materiale colorate, ele reușesc să schimbe decorul, să transforme o casă pală într-una primitoare, un loc simplu într-unul amprentă.

O pată de culoare „aruncată” pe ici pe colo poate determina un cu totul și cu totul alt aspect, mult mai cald, mai vesel. De aceea, alege întotdeauna culori îndrăznețe, fiind accentul camerei pe care vrei să o decorezi.

Idei pentru alegerea culorilor accent în amenajarea casei tale:

Optează pentru perechile de culori

Alegerea unor culori accent nu înseamnă întotdeauna să te limitezi la una singură. Poți alege de exemplu, două culori care să se asorteze perfect, astfel că dacă încăperea este vopsită cu alb, poți opta pentru galben și verde deschis. Odată ce vei alege culorile potrivite vei reuși să îi creezi spațiului mai multă lumină. Ai putea opta de exemplu pentru anumite accesorii – unele galbene, altele verzi, oferind încăperii mai multă originalitate

Culori neutre

Da, culorile accent nu trebuie să fie mereu și culori puternice. Poți opta pentru o nuanță neutră. De exemplu, ai putea opta pentru maro în cazul unui dormitor vopsit în alb sau într-o altă nuanță pală. Maro-ul te îndeamnă la somn, la relaxare, la o stare de bine, lucru esențial pentru dormitor.

Culori relaxante

Dacă pereții camerei sunt deschiși la culoare, nu accentua cu culori mult prea puternice, creând un contrast vizual destul de apăsător. Ai putea opta pentru perne de culoare roz sau turcoaz, pentru poziționarea unor ghivece de flori verzi în anumite zone ale camerei sau pentru anumite piese de mobilier în culori pastelate. Te poți folosi și de accesorii sau de așezarea unor tablouri mai mari pe anumiți pereți ai camerei.

Pereții colorați puternic

Dacă ești adeptul culorilor puternice, dacă îți creează o stare de bine, alege albul pentru încăperea în care te afli și accentuează totul cu o culoare vibrantă. De exemplu, ai putea alege albastru, o culoare în tendință în acest an sau turcoaz. Vei crea un contrast surprinzător și vei aduce camerei tale destul de multă energie. Cu toate acestea, chiar și atunci când alegi o culoare puternică pe unul dintre pereți trebuie să compensezi prin alte elemente de decor deschise la culoare, reușind să echilibrezi din punct de vedere cromatic încăperea.

Culoare prin accesorii

Fie că este vorba despre alegerea pieselor de mobilier mai colorate, fie că alegi anumite accesorii, obiecte de artă, toate acestea vor aduce plusul de care are nevoie camera ta pentru a arăta exact așa cum îți dorești și pentru a deveni un spațiu care să radieze multă energie. În concluzie, poți alege alb pentru pereți sau culori neutre și mobilier și accesorii colorate mai puternic.

Orice pată de culoare înseamnă un design vibrant, element de lumină, un univers cald. Alege să te folosești de creativitate și să ajungi la elementele cromatice care te caracterizează.

Dacă nu ai idei și ai nevoie de ajutor pentru a crea originalitate și personalitate spațiului, te așteptăm la noi!

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro