Cum amenajezi spațiul de sub scara interioara?

Spațiul de sub scara interioară poate fi amenajat cât se poate de creativ, iar atunci când nu beneficiezi de o locuință mult prea încăpătoare să îi găsești acea funcționalitate de care ai nevoie pentru a face totul mult mai practic.

Dacă locuința ta beneficiază de un spațiu sub scara interioară, probabil că te întrebi cum anume să îl folosești pentru a amenaja acest loc așa încât să devină și o zonă funcțională, dar și una creativă și inspirată de stilul de amenajare ales.

De cele mai multe ori, spațiile de sub scară sunt mici și întunecate, locuri fără funcționalitate sau în cel mai bun caz gândite ca și locuri mici pentru depozitare. Atunci când arhitectura casei oferă un loc mai mare, un spațiu mai încăpător, ai putea să te gândești și la alte soluții de amenajare. Cu siguranță, cu puțină creativitate locul ar putea deveni un punct de atracție pentru cei ai casei, dar și pentru musafiri.

Locul de sub scara interioară se află de cele mai multe ori chiar în living sau în prelungirea acestuia. Mai există și situații în care scara este așezată pe hol sau foarte aproape de bucătărie. De aceea, atunci când pornești o amenajare a acestui spațiu este bine să îl gândești ca făcând parte integrantă din acea zonă, astfel încât totul să respecte stilul unitar. Fie că este vorba despre o scară din lemn, beton sau fier forjat, spațiul de sub ea poate fi amenajat astfel încât să poată găzdui un birou, o mini bibliotecă, un minibar sau, de ce nu, dacă se află aproape de bucătărie să poată fi transformat în cămară.

Mai înainte de a porni amenajarea, asigură-te că ai găsit soluțiile de iluminat, spațiul de sub scară fiind adesea un loc întunecat. Ca atare, gândește mai înainte de toate soluția instalației electrice și mai apoi gândește-te la amenajare.

Iată mai jos 5 idei creative pentru a cunoaște cum anume să amenajezi spațiul de sub scara interioară:

1. Spațiu de depozitare

Aceasta poate fi o soluție cât se poate de eficientă, mai ales că într-o locuință ai nevoie de cât mai multe spații de depozitare. Ca atare, gândește totul astfel încât să integrezi cât mai multe sertare și dulapuri, astfel încât totul să poată fi cât se poate de bine ascuns. Poți opta pentru realizarea unui mobilier la comandă, mai ales că spațiul nu are dimensiuni standard nici de lungime, nici de înălțime.

2. Dulap de haine

Te-ai gândit vreodată că ai putea transforma locul de sub scară într-un veritabil dulap de haine? Cu siguranță, ai din ce în ce mai mult nevoie de spații de depozitare pentru hainele tale, așa că ai putea alege să transformi acest loc într-un dulap de haine. Poți opta pentru realizarea unui dressing, cu corpuri de mobilier realizate la comandă, după dimensiunea spațiului, astfel încât să folosești eficient fiecare colțișor.

3. Birou de lucru de acasă

Iată o altă opțiune pentru amenajarea spațiului de sub scară. Mai ales acum, când toți suntem nevoiți să lucrăm de acasă, poate că amenajarea unui birou sub scară ar fi o soluție potrivită. Cu toate că mulți refuză această idee, în realitate, amenajarea acestui spațiu astfel ar putea fi o bună opțiune. Ideile creative vor reuși să transforme eficient spațiul și să te simți minunat. Pornind de la instalarea unui birou și până la alegerea unui scaun confortabil, alături de polițe, veioză și plante decorative, iată câteva soluții eficiente.

4. Bibliotecă

Fie optezi pentru corpuri de bibliotecă, fie transformi fiecare treaptă într-un loc de depozitare, fie alegi rafturile hexagonale, biblioteca poate fi un punct de atracție al livingului tău. De aceea, dacă ai mai multe cărți preferate și în același timp beneficiezi de o zonă liberă sub scară, te poți gândi la acest tip de amenajare. Un iluminat eficient poate pune și mai mult în valoare zona de bibliotecă.

5. Colț de citit

Și dacă tot vorbim despre bibliotecă, cu siguranță ți-am deschis apetitul pentru citit. Dacă vrei să te retragi într-o zonă doar a ta, într-un colț drag și nu l-ai amenajat nicăieri în altă parte, sub scară poți realiza ceva cât se poate de creativ. Pe lângă bibliotecă, poți amplasa un fotoliu comod, un taburet pentru picioare și neapărat un lampadar și  măsuță pentru cana de ceai. Deja, abia aștepți să te răsfeți într-un asemenea loc. Și dacă nu ai un spațiu atât de încăpător, poate că ar fi bine să alegi doar o banchetă comodă cu spătar și câteva pături groase și pufoase.

Indiferent de sugestiile noastre, mai înainte de a alege să amenajezi spațiul de sub scară este bine să identifici exact necesitatea locuinței. Abia apoi vei ști dacă te îndrepți spre un living sau spre amenajarea unei biblioteci ori a unei cămări. Dacă nu ai loc pentru haine și totul pare înghesuit, poate că prima ta alegere ar trebuie să fie amenajarea unui dressing sau atunci când ai foarte multe cărți și stau stivuite pe ici pe colo, poate că vei alege să amenajezi o bibliotecă. Dacă ai stabilit necesitatea casei tale, atunci mai mult ca sigur vei ști cum să amenajezi acest colțișor așa încât să fie exact pe gustul tău.

CR DESIGN – soluții de amenajare pentru casa ta!

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro