Amenajarea locuinței înseamnă multă atenție. Chiar dacă ai construit deja casa, asta nu înseamnă că nu mai ai de lucru mult de aici înainte, ci din contră, vei avea poate tot atât sau mai mult pentru ca fiecare decorațiune și accesoriu ales să corespundă întru totul ideii de amenajare pe care ți-o dorești pentru căminul tău. Așa că urmează o etapă lungă, stresantă, dar foarte frumoasă pentru că pereții încep să prindă culoare, piesele de mobilier urmează să îmbrace spațiul și accesoriile vor înfrumuseța toată locuința.
Amenajarea unei locuințe presupune mult efort, multă imaginație și mult timp alocat, ba chiar și bugete mari. De aceea, fie te vei înarma cu multă răbdare și vei amenaja casa conform schițelor proprii, fie vei apela la un designer de interior, care să te ajute să pui în practică tot ceea ce visezi și creionezi peste noapte, pentru ca spațiul de locuit să devină cel în care să te simți cel mai bine, având un stil unitar, care să respecte în totalitate cele mai noi tendințe de amenajare, pornind de la accentele de culoare și până la finisaje și mobilier.
Cei mai mulți renunță la ideea de amenajare a locuinței cu ajutorul unui designer, considerând că acesta este mult prea scump pentru bugetul familiei. În realitate, cu ajutorul unui designer s-ar putea să amenajezi ca la carte locuința ta și pe de altă parte să faci și economie la sumele pe care urmează să le cheltuiești și asta pentru că relația negociată de el cu furnizorii de materiale este mult mai avantajoasă decât dacă ai apela separat la achiziția acestor produse.
Dacă te-ai decis să alegi un designer de interior, iată mai jos câteva motive care să îți întărească și mai mult alegerea făcută:
1. Compartimentează mai eficient spațiul de locuit
Chiar dacă ai ceva idei cu privire la compartimentarea locuinței tale, este posibil ca unele locuri să rămână neutilizate sau să nu fie scoase în evidență așa cum ar trebui. Un designer de interior are mai înainte de toate multă experiență și alături de talent și imaginație te va ajuta să compartimentezi eficient spațiul de care dispui, astfel încât locuința să pară încăpătoare, deși poate fi mică și în același timp să fie atât de bine organizată încât să încapă toate lucrurile de care ai nevoie. Compartimentarea interioară nu este un lucru tocmai ușor pentru că amenajarea unei locuințe nu presupune doar așezarea corpurilor de mobilier, ci și crearea unor zone pentru depozitare sau pentru relaxare. Spațiul, indiferent cât de mic ar fi, trebuie să arate aerisit, frumos, să dea o stare de bine. Și aici apare rolul designerului de interior. Un specialist va ști ce să facă cu fiecare centimetru din locuința ta astfel încât să arate bine.
2. Are grijă de bugetul tău!
Acesta este un alt aspect pe care mulți nu îl cunosc. Un designer de interior are grijă de sumele de bani cheltuite, astfel încât să te încadrezi în buget. Va ține cont de banii de care dispui și în același timp va cumpăra cele necesare pentru ca locuința să arate bine. Va apela la relația cu furnizorii, ba chiar va și negocia în nume propriu pentru achiziția unor produse, astfel încât costurile vor fi mult mai mici decât le-ai putea primi tu dacă ai merge separat la cumpărături. În plus, va recondiționa anumite piese de mobilier și te va scuti de cumpărături suplimentare.
3. Ține cont de nevoile fiecărui membru al familiei
Mai înainte de a trece la amenajare, un designer de interior va vorbi cu fiecare membru al familiei și va afla lucruri de care fiecare are nevoie. Va ști care sunt nuanțele de culoare preferate, dacă iubesc să își primească prietenii în locuință, ce hobby-uri au și mai ales care este stilul de amenajare pe care și-l doresc. La final, va combina toate informațiile primite, va face schițe, simulări, randări, reușind să cuprindă tot ceea ce îi reprezintă pe membrii familiei, pornind de la cei mai mari și până la cei mai mici.
4. Va alege variante de mobilier inteligent
Mai mult ca sigur îți dorești să excluzi ideea de spațiu redus și de aceea, orice variantă propusă de designerul de interior cu privire la alegerea unui mobilier inteligent va fi binevenită. Acesta va ști cum să compartimenteze corect locuința, cum să creeze acele spații de depozitare de care ai nevoie, cum să transforme chiar și un scaun într-o altă piesă de mobilier. Iar toate aceste lucruri te vor ajuta să ai locuință modernă și primitoare, cu mult mai mult spațiu.
5. Menține relația cu constructorii
Acesta este un alt aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere. Relația cu constructorii sau cu cei care execută finisajele înseamnă mult timp pierdut în șantier. Prin alegerea unui designer de interior, toată această responsabilitate cade în sarcina sa. Acesta va supraveghea atent fiecare etapă a lucrării asigurându-se că finisajele ies ca la carte.
Dacă te-am convins să alegi un designer de interior și ți-am dat motive suficiente, atunci te așteptăm la noi!
Telefon: (+4) 0761.917.943
E-mail: office@cr-design.ro