Design interior – glam în amenajare

Stilul glamour în designul interior apare în jurul anilor 20’ făcându-și debutul mai înainte de toate în lumea showbizului și a modei. În cazul designului interior, stilul glamour se deosebește de celelalte stiluri prin aerul său ce arată lux și opulență. Aceste caracteristici sunt date de atenția designerului la detalii, folosirea materialelor scumpe precum satinul și catifeaua, dar și cromatica specifică acestui stil.

Cu ce te ajută un designer sau arhitect de interior?

Adesea nu suntem capabili să denumim exact elementele care ne atrag atenția atunci când intrăm într-o încăpere concepută de către un profesionist. De cele mai multe ori discutăm despre un ansamblu de elemente ce se află într-o anumită rezonanță, completându-se reciproc în vederea realizării unei simetrii ce atrage priviri.

Designerii de interior cu experiență în domeniu dețin un nivel de empatie și de înțelegere ridicat, astfel că aceștia intuiesc nevoile fiecărei persoane. Pe baza vastei sale experiențe, acesta este capabil să înțeleagă lucrurile și detaliile care îți plac, care nu îți plac, sau pe care nici măcar nu le conștientizezi. Experiența îl ajută pe designer să conceptualizeze și să descifreze nevoile fiecăruia, astfel încât acesta să finalizeze un proiect cu succes, pe placul fiecărui client.

Discuția dinaintea începerii proiectului este foarte importantă atât pentru designer, cât și pentru beneficiar. Designerul, pe baza discuției, își formează un întreg plan de organizare pe baza stilului de viață al clientului, nevoile și preferințele acestuia în vederea realizării unui proiect de succes, care să fie atât pe placul beneficiarului, cât și pe placul designerului și al viitorilor invitați din încăpere.

Glam în amenajare

Stilul glamour în designul interior apare în jurul anilor 20’ în special în cadrul emisiunilor televizate de tip showbiz și modă. Acest stil se remarcă în special prin elementele sale extravagante, puse cap la cap, astfel încât acestea să emane un aer de opulență.

Culori și materiale în stilul glamour.

Cele mai comune materiale folosite în stilul glamour sunt catifeaua, mătasea, cașmirul, satinul, damascul, blănurile și pieile de animale. Aceste materiale sunt cel mai des folosite pentru tapițarea obiectelor de mobilier și pentru confecționarea așternuturilor și a draperiilor. Toate aceste materiale sunt folosite în scopul de a emana lux și opulență, tocmai din cauza texturii delicate și a prețului ridicat al materialelor.

Interioarele de tip glamour sunt adesea alcătuite din culori neutre, precum alb, gri, negru, maro sau crem. Folosirea acestor culori are ca scop punerea în evidență a elementelor de design menite să impresioneze. Aceste culori sunt adesea încorporate în elementele de fundal, precum draperii și covoare.

Piese de mobilier în stil glamour

Cele mai importante piese de mobilier ale stilului glamour sunt: canapeaua, scaunele și masa de cafea. Așa cum am amintit anterior, culorile și materialele sunt foarte importante, așa că o canapea autentică glamour ar putea fi de culoare gri, în fața căreia putem amplasa o masă de cafea din sticlă. Pentru o mai puternică doză de glam, putem decora încăperea cu scaune din catifea, construite pe un cadru din oțel lucios.

Un element de nelipsit din orice living de tip glamour este biblioteca. Această piesă de mobilier denotă atât educație crescută, cât și un nivel de cultură ridicat. Pentru a crește chimia dintre piesele de mobilier, pe lângă culoarea pe care o alegem astfel încât să se asorteze cu restul pieselor de mobilier, putem adauga bibliotecii diferite detalii ornate cu nuanțe de auriu sau argintiu.

În concluzie, fiecare tip de design interior are particularități și elemente cheie pe care un designer sau un arhitect de interior le stăpânește și le poate pune în practică astfel încât să finalizeze cu succes un proiect de design. Stilul glamour se diferențiază de toate celelalte în parte prin eleganță, rafinament, gust dus la extrem.

CR-DESIGN este alături de tine pentru a da naștere acelei amenajări de 5*****, exact pe gustul tău!