Cum îți economisește banii un designer de interior?

Un designer de interior te ajută să faci investițiile cele mai bune ținând cont de raportul calitate/preț. Pe lângă amprenta creativă pe care o pune asupra locuinței tale, acesta este și o persoană care te ajută să economisești și asta pentru că îi pasă de bugetele tale și își dorește ca locuința să arate exact așa cum ți-o imaginezi.

Ori de câte ori pornești o amenajare te gândești mai înainte de toate la bugete. Ți-ai dori probabil să aloci o sumă de bani pentru un designer de interior, dar mai apoi te gândești că poate ar fi mai bine ca acele sume să fie dirijate în zona de achiziție de finisaje. Aceasta este o primă greșeală pe care o faci pentru că un designer de interior îți transformă de-a dreptul locuința la costuri mult mai mici decât ai putea să le ai tu, făcând-o individual. Și acest lucru pentru că un designer are o viziune total diferită de a ta, asigură îmbinarea materialelor cât mai exactă, calculează cu exactitate proporțiile, alege texturile și culorile astfel încât să îți placă și să nu fii nevoit să modifici ulterior nimic.

Rolul designerului de interior în amenajarea locuinței tale

Un designer de interior te ajută să îți amenajezi locuința așa cum îți dorești, va pune accent pe culoare, pe spații de depozitare mai bine organizate, pe caracteristicile potrivite ale unui stil de design care să îți placă. Va căuta acele soluții necesare pentru a găsi ceea ce ți se potrivește. Pe de o parte, acesta îți va propune achiziția unor piese de mobilier și accesorii convenabile pentru tine, iar pe de altă parte el va propune recondiționarea unor piese de mobilier deja existente, punându-le mult mai bine în valoare.

Atunci când vine vorba despre bugete, ar fi mult mai bine să porți o discuție cu acesta cu privire la sumele de bani de care dispui pentru amenajarea casei tale. În funcție de sumele pe care dorești să le investești, acesta va face toate acele schițe și va găsi acel vizual care să atingă normele de amenajare pe care ți le dorești și astfel să nu fii nevoit ulterior să schimbi lucruri care nu îți plac ori sunt nepotrivite. Discuția cu designerul de interior este foarte amplă – acesta va trebui să cunoască câți bani ai necesari pentru investiție, dar mai ales care este visul tău cu privire la planul de amenajare al locuinței tale, care sunt preferințele tale, cum dorești să arate casa în care vei locui, care este paleta cromatică care ți se potrivește.

Un designer de interior va fi alături de tine atât în faza de proiectare, cât și în recomandările și selecțiile de produse și urmărirea de șantier, însoțindu-te în  implementarea proiectului de la început și până la sfârșit. El va garanta ca locuința ta să arate exact așa cum sunt randările asupra cărora picați de acord.

Cum economisești bani cu ajutorul unui designer de interior?

Are grijă de bugetele tale și se asigură ca totul să iasă exact așa cum îți imaginezi a fi casa visurilor tale. Va alege toate acele finisaje, piese de mobilier și accesorii care te vor defini, va pune o amprentă cu adevărat unică asupra locuinței tale, va transforma spațiul într-unul pe care nici măcar nu îl vei mai recunoaște. Totul va fi atât de creativ încât cu greu te poți gândi că este vorba chiar despre căminul tău. Iar costurile sunt mult mai mici.

Te vei întreba poate cum anume economisește bani un designer de interior pentru tine? Ei bine, acesta are experiență în îmbinarea materialelor, va calcula mult mai precis dimensiunile camerelor, va alege culori și texturi ori piese de mobilier care să fie potrivite spațiului și dorințelor tale și astfel să nu fii nevoit să modifici sau să cumperi cu totul și cu totul altceva. În plus, prin randările pe care le efectuează la început de proiect, designerul de interior se asigură că forma finală a proiectului de amenajare este exact pe placul tău și astfel nu se vor cheltui bugete pe ceva ce nu poate fi conturat încă de la început. Prin randări va putea face modificări și asta îți asigură o economie la buget pentru că este mult mai ușor să schimbi din schițe decât să înlocuiești materiale sau finisaje. Din acest punct de vedere, poți să te gândești că vei face o economie la buget majoră.

Pe de altă parte, un designer de interior se va folosi de lucrurile deja existente, va recondiționa piese de mobilier vechi, finisaje, ba chiar va reașeza accesoriile prin locuință, punându-le mult mai mult în valoare. Poate că îți este greu să crezi că același scaun vechi, recondiționat și așezat într-un alt colț al casei, poate deveni piesa de rezistență a livingului sau bucătăriei. Dar cu multă imaginație, el va stârni interesul tuturor celor ce te vizitează.

Te va însoți pe șantier, va purta discuții cu montatorii sau cu diriginții de șantier și se va asigura că lucrarea nu prezintă greșeli.

Ca atare, alegerea amenajării interioare cu ajutorul unui designer de interior poate fi nu numai o soluție creativă, cât și o soluție rentabilă din punct de vedere financiar.

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro