Influențe glam și accente aurii în amenajarea casei

Influențele glam și accentele aurii pot oferi senzația unei amenajări sofisticate, pline de bun gust, atunci când sunt folosite corect. O locuința cu accente aurii tinde către o amenajare caldă, mai ales atunci când toate aceste elemente sunt combinate cu nuanțe pastel sau chiar cu accente gri sau negru pentru o notă de dramatism.

Dacă te afli în etapa de construcție ori renovare a locuinței tale este bine să ai în vedere auriul, o nuanță ce va oferi căminului tău un suflu nou, fiind un ton inedit, îndrăzneț, chiar preferat de mulți designeri de interior.

Pe lângă aspectul cald pe care îl oferă locuinței tale, auriul va da o notă în plus de eleganță și opulență, așa că este bine să îl folosești cu grijă, astfel încât să nu creezi o notă discordantă. Auriul este o nuanță ce va reuși să rupă monotonia casei, ce va atrage cu siguranță privirile celor ce pătrund în interior și în plus va oferi casei o notă regală, elegantă, sofisticată.

Folosirea accentelor aurii nu este atât de ușoară precum pare, de aceea vă vom oferi câteva trucuri.

Alege pentru dormitor un tapet auriu!

Iată un truc eficient ca să te bucuri de un dormitor diferit. Un tapet auriu ar putea fi asortat cu o veioză sau chiar cu anumite perne decorative, în aceeași culoare. O cuvertură închisă la culoare sau un covor neutru pot fi soluții de amenajare. Astfel te vei simți perfect într-un dormitor cu nuanțe glam.

Perete negru, oglindă cu rama aurie

Ce contrast poate fi mai eficient decât acesta! Negrul peretelui va scoate în evidență rama aurie a oglinzii, aceasta devenind piesa de rezistență, indiferent de locul în care este așezată.

Materiale și texturi în contrast cu auriul accesoriilor!

Cu ajutorul texturilor putem contrabalansa nuanțele mult prea aurii ale accesoriilor. Perne sau covoare neutre ori închise la culoare, ba chiar și perdele sau draperii, acestea vor reuși să ofere accesoriilor un plus de eleganță, fiind scoase și mai mult în evidență.

Scaunele, piesele centrale ale bucătăriei

Ai putea alege scaune albe sau scaune negre cu șezutul căptușit, iar cadrul scaunului o nuanță aurie. În acest fel, scaunele vor putea deveni cu ușurință piesa centrală a bucătăriei.

Auriul nu trebuie folosit în exces

Nuanța este una plăcută, însă trebuie să fie folosită doar pentru a contura anumite elemente. Cu cât se va face exces de auriu, cu atât dispare farmecul amenajării, totul se transformă într-un aspect fără nicio urmă de eleganță.

Auriul trebuie să fie folosit cu limită, acesta având rolul de a înnobila locul, de a-l transforma și de a-l face mai frumos. În plus, el trebuie să fie folosit drept contrast la pereți, accesorii sau texturi închise la culoare. Acesta este cât se poate de potrivit în contrast cu negru, gri, gri perlat, albastru sau chiar nuanțe mai intense de maro sau crem. Poți opta și pentru combinarea nuanțelor de auriu cu nuanțe apropiate, așa cum ar fi maroul deschis sau portocaliu.

Elemente ale stilului glam

Chiar dacă culoarea înnobilează, aceasta nu este întotdeauna suficientă. Vei mai avea nevoie de mici detalii ale stilului glam. De exemplu, anumite elemente baroce, fotolii cu brațe frumos rotunjite, lămpi cu picior, ba chiar și prezența cornișelor – sunt câteva lucruri care vor contura și mai bine stilul de amenajare și te vor ajuta să ajungi la rezultate uimitoare.

Nuanțele aurii și aspectele glam sunt greu de introdus în ideea de amenajare, dar te vor face să te simți foarte bine. De aceea, nu exagera și nu adăuga mai mult de trei elemente de decor în nuanțe aurii, respectă anumite detalii ale stilului glam și mai mult ca sigur tot ceea ce vei construi va fi pe placul tău.

CR DESIGN – soluții de amenajare pentru casa ta!

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro