Cum să dai un refresh dressing-ului?

Dressing-ul este una dintre încăperile locuinței tale cel mai des vizitate de toți cei ai casei. Cu toate acestea, un dressing mic sau greșit amenajat, creează și multă dezordine, de aceea, pentru ca articolele vestimentare să fie perfect așezate este bine să te preocupe organizarea mai atentă a spațiului și astfel să creezi o zonă mai ușor accesibilă.

Un dressing amenajat în funcție de dimensiuni

Desigur, cu toții visăm la dressing-ul văzut la televizor, de dimensiuni foarte mari, în care să poți așeza toate hainele tale pe umeraș și să îți mai rămână și loc. Un dressing reprezintă de fapt ideea de garderobă de tip walk-in, așa că mai mult ca sigur ai nevoie de spațiu pentru a-l amenaja cât mai corect. Cu toate acestea, și dimensiunile mici ascund secrete mari, astfel că obiectele vestimentare mai mult ca sigur își vor găsi și acolo locul.

Dressingul mic

Un dressing nu trebuie ca întotdeauna să semene cu dimensiunile unei camere obișnuite. Poate fi și mai mic. Unul dintre secretele designerilor de interior în amenajarea unui dressing este acela de a alege mobilierul potrivit, astfel că orice loc al camerei respective să poată fi folosit cu multă atenție. Dulapuri înalte, spații de depozitare numeroase, folosirea stenderelor pentru umerașe, a polițelor, a cuierelor montate pe perete fie pentru accesorii, fie pentru încălțăminte, pot fi variante de amenajare ale unui dressing de mici dimensiuni. Și dacă obișnuiești să calci în dressing, optează pentru o masă de călcat care se poate strânge de perete atunci când nu este utilizată. Evită să folosești piese de mobilier care nu îți sunt de folos, așa cum sunt scaunele sau fotoliile. Prezența unei oglinzi mai mari, așezate pe un perete va da impresia de spațiu.

Dressingul mare

Amenajarea unui dressing mare este clar cea mai bună opțiune. Nu vei fi constrâns de spațiu și astfel nu vei alege anumite piese de mobilier pentru a depozita hainele în așa fel încât totul să aibă loc. Un dressing mare poate permite anumite elemente de design, elemente decorative, așa cum ar fi tablouri, poze, vaze cu flori, dar și prezența unei măsuțe pentru machiaj ori a unui fotoliu.

Cum organizezi un dressing?

Dressing-ul este un spațiu ce are mare nevoie de organizare și ordine. Mai înainte de a trece la amenajare ori renovare este bine să corelezi dimensiunea acestuia cu dimensiunea hainelor pe care le porți. Așadar, atunci când pornești spre cumpărături ar fi bine să te gândești la hainele pe care le vei introduce în dressing. De exemplu, dacă iubești garderoba în stil office și ai multe sacouri, fuste, bluze, rochii poate ar fi bine să optezi pentru compartimentare pe umerașe. Dacă ești adeptul stilului sport, mai mult ca sigur te vei simți mai atras de ideea de compartimentare cu rafturi.

Iată câteva trucuri pentru a da un refresh dressing-ului tău

– Schimbă locul hainelor de vară cu cele de iarnă – aceasta este o variantă pentru a face economie de spațiu. De asemenea, nu vei fi nevoit să cauți ținuta perfectă printr-un număr mare de haine, ci reușești să faci din prima o separare a hainelor în funcție de sezon.

– Alege un dulap vertical cu rafturi pentru pantofi – de regulă, pantofii ocupă cel mai mult loc în dressing-ul tău și asta pentru că stau mai mereu așezați în cutii de carton voluminoase. Un dulap vertical te va ajuta să scapi mai ușor de această problemă.

– Organizează hainele în funcție de culori – acesta este un alt truc pentru cei ce iubesc să se îmbrace colorat. De exemplu, articolele de aceeași categorie și culoare se vor așeza mai aproape unele de altele și astfel pot fi găsite mai cu ușurință.

– Așează hainele în funcție de stil – aceasta este o altă variantă de a oferi un refresh nou dressing-ului. Dacă vei separa hainele de birou, de cele sport sau de cele mai elegante, special create pentru petreceri, poate că lucrurile s-ar simplifica mult mai ușor.

– Organizează separat dressing-ul pentru el și ea – acesta este un alt lucru pe care ar fi bine să îl ai în considerare. Nu este bine ca hainele să fie amestecate, astfel că vei consuma foarte mult timp. Atât tu, cât și el trebuie să cunoașteți din prima care este zona din dressing special amenajată pentru voi.

– Folosește-te de cutii pentru așezarea lenjeriei intime sau a șosetelor. Cutiile pot fi considerate o variantă bună, astfel că lucrurile nu vor arăta deloc dezordonat.

– Dacă mobilierul îți permite, alocă un sertar sau raft pentru bijuterii și accesorii. Vei reuși să asortezi totul mult mai repede.

– Nu uita de oglindă – aceasta ar fi bine să fie așezată așa încât să permită vizibilitate și să dea senzația și de spațiu.

– Așează un coș special pentru lucrurile murdare – vei ști mai ușor unde se află și le vei duce mai repede la spălat sau la curățătorie.

Piese de mobilier potrivite pentru dressing-ul tău

Elementul central al mobilierului din dressing este dulapul. Acesta este de nelipsit atunci când vorbim despre așezarea articolelor vestimentare. Dimensiunea lui trebuie să fie potrivită spațiului și nu este mereu nevoie ca el să aibă uși. De asemenea, poți opta pentru un dulap înalt, cu rafturi ori pentru unul cu uși rotative. Toate sunt permise. O altă piesă de mobilier este oglinda. Aceasta va crea senzația de spațiu mai mare și în plus îți este și foarte utilă.

Fotoliul sau un scaun relaxant sunt permise atunci când spațiul permite, fiind de dimensiuni mai mari.

Și pentru că dressing-ul este parte din căminul tău, poți opta pentru accesorii care să crească gradul de confort, așa cum sunt covoarele simple, ghivece cu flori ori tablouri care să te reprezinte. Toate au scopul de a face această cameră mai frumoasă și mai ales mult mai primitoare.

Ca atare, ori de câte ori visezi la un dressing creionat asemenea celor din reviste, să știi că cu puțină imaginație totul este posibil și astfel te poți bucura de un spațiu generos, dar mai ales de o zonă atât de dragă ție în orice moment al zilei.