Schimbări rapide de design pentru iarnă

Locul numit acasă reprezintă refugiul tău în zilele călduroase, dar mai ales în cele friguroase de iarnă. Ai nevoie de un spațiu care să te reprezinte, care să îți aducă căldura căminului. Și cum aranjamentele de design interior pot face ca lucrurile să se întâmple, pot transforma o casă rece într-un loc cald și primitor, iată mai jos câteva detalii importante pe care le poți face în casa ta pentru ca iarna să îți fie bine.

Nu ai nevoie de foarte multe investiții financiare pentru ca locuința ta să fie cea pe care ți-o închipui. Vei avea mai mult ca sigur nevoie de ceva surse de inspirație și totul se va aranja exact așa cum îți dorești.

Elementele decorative, piesele de mobilier ce pot fi schimbate mai ușor pot face trecerea mai simplă dinspre anotimpul cald spre cel rece și invers. Dacă vara ai nevoie de o casă luminoasă și răcoroasă, cu multe accente de culoare, iarna ar fi bine să te concentrezi întocmai pe accesoriile care îți aduc o stare de bine. Aș vrea să îți închipui cum ar arăta casa ta cu pernuțe decorative, cu pături pufoase, așezate în locul special pentru citit, cu aranjamente ale mesei gata pentru servit o cană de ceai cald. Mai mult ca sigur te simți minunat doar gândindu-te în acea direcție.

Iată mai jos câteva lucruri din care să te inspiri atunci când vrei să aduci schimbări rapide de design pentru iarnă:

1. Texturile moi sunt de nelipsit

Acesta este un prim lucru spre care să te îndrepți odată ce ajungi la shopping. Fie că le amplasezi pe canapea sau pe spătarul unui fotoliu, păturile pufoase și pernele decorative  îți aduc cu siguranță căldura de care ai nevoie. Te vei simți cu adevărat răsfățată într-o zi rece dacă vei avea la îndemână o pătură pufoasă și colorată, exact pe gustul tău. Cuverturile așezate pe pat din mătase ar putea fi schimbate cu texturi mai groase, din lână, chiar dublate ca și material. Pernele sunt elemente foarte importante în amenajarea locuinței specifică sezonului rece.

2. Paleta coloristică specifică iernii

Culorile calde sunt de preferat atunci când vorbim despre schimbări pe care le aduci locuinței tale pe partea de amenajare. Îți vei dori mai mult ca sigur o casă veselă și primitoare, așa că ai putea să te bucuri în continuare de culori puternice, dar mai ales călduroase. Ai putea opta pentru accente de auriu, portocaliu sau chiar roșu. De asemenea, maro-ul îi oferă locuinței tale o stare naturală, îi aduce mai multă căldură, așa că ar putea fi avută drept nuanță de bază pentru pereți, dar și pentru anumite piese de mobilier sau decorațiuni.

3. Lemnul, prezent în amenajare

Ori de câte ori adăugăm lemnul în ideea de amenajare a locuinței, vom crea un sentiment de confort. De aceea, paleta cromatică ar putea fi inspirată de aici, ba chiar și materialele alese pentru mobilier să se îndrepte către această zonă. Dacă te afli în etapa de reconstrucție sau reamenajare a locuinței ai putea opta pentru un parchet de lemn, fiind un element perfect pentru iarnă, dar și un plus în designul interior. Poți aduce lemnul în locuința ta și prin decorațiuni, așa cum ar fi suporți de lemn, căni, accesorii perfecte pentru casă.

4. Aromele iernii, perfecte în amenajare

Fiecare sezon are propriile sale arome. În timpul iernii este de nelipsit aroma de scorțișoară, vinul fiert, mărul, portocala, dar și mirosul crenguțelor de brad. Fie că alegi să le aduci pe toate în casa ta, fie optezi pentru lumânări parfumate, te poți bucura mai mult ca sigur de toate aceste elemente. În plus, bolurile cu portocale, biscuiții fragezi sau fursecurile abia scoase din cuptor vor reuși să confere casei amprenta de cămin.

Așadar, amenajarea interioară trebuie să capete accente diferite în funcție de sezon, iar iarna totul trebuie să emane căldură și liniște.

CR DESIGN – soluții de amenajare pentru casa ta!

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro