Stilul futurist în locuință

Stilul futurist reprezintă una dintre cele mai noi idei de amenajare a locuinței, o soluție pe cât de practică, pe atât de funcțională. De cele mai multe ori, acest stil se adresează mai ales celor ocupați, care au un ritm de viață alert și în același timp își doresc să găsească o locuință cu de toate, utilată perfect, dar și dinamică și modernă. Cu alte cuvinte, atunci când vorbim despre stilul futurist ne gândim întotdeauna la progres, la ergonomie, la eficiența spațiului, la estetic.

Stilul futurist de amenajare a unei locuințe are drept model de abordare designul minimalist, combinat cu tehnologie de ultimă generație, ce excelează prin design, dar și prin funcționalitate. O casă amenajată astfel este o locuință high tech.

Iată câteva dintre cele mai importante puncte de abordare:

– spații largi, cu accent pe open space;

– organizare perfectă a lucrurilor din casă pentru păstrarea ordinii;

– lipsa accesoriilor sau prezența lor într-o cantitate mică;

– piese de mobilier cu accent pe materiale precum sticla, metalul sau chiar plasticul;

– paletă cromatică simplă – predomină culorile neutre, cel mult cu câteva accente de roșu, portocaliu, albastru sau verde.

– prezența liniilor drepte în finisajele interioare;

– tehnologie de ultimă generație folosită la aparatura electrocasnică.

Stilul futurist înseamnă linii drepte, decorațiuni puține sau deloc, accente pe metal sau sticlă,  palete cromatice în culori neutre. De aceea, atunci când dorești să amenajezi locuința folosind elemente ale acestui stil este bine să fii atent la aspectele de mai sus.

De exemplu, pentru bucătărie electrocasnicele trebuiesc incorporate în mobilier, iar aragazul va fi înlocuit cu plita și cuptorul electric. Blatul de lucru va fi de sticlă rezistentă la impact și temperaturi crescute. Aparatura folosită este de cea mai bună generație, astfel că se va pune accent pe hote care să fie cele mai silențioase, pe baterii care să eficientizeze consumul de apă, pe frigidere smart. Se va renunța la perdele și draperii sau alte tipuri de țesături.

Livingul este un spațiu destul de mare, cu sisteme de iluminat inteligente, cu mobilier funcțional. Accesorii precum perne, perdele, draperii vor dispărea. Vor fi prezente tablourile abstracte, în nuanțe neutre, cu rame metalice sau chiar cu forme geometrice mai deosebite. De asemenea canapeaua va fi albă sau neagră, chiar și din piele, mult mai ușor de întreținut. Se renunță la piesele de mobilier specifice livingului și pentru depozitare se vor folosi niște cuburi dar nu colorate puternic pentru a nu crea un contrast cromatic foarte accentuat. Cu cât livingul va fi mai liber, fără prea multe accesorii, cu atât stilul de amenajare futurist este respectat.

Dormitorul amenajat futurist pune accent pe alb, bej sau chiar gri. Se pot folosi nuanțe argintii pentru a crea un contrast. În interiorul dormitorului veți regăsi un pat și o noptieră. Șifonierul, adesea, lipsește. Ar putea fi integrată zona de dressing în interiorul dormitorului, un spațiu unde poți intra și te poți bucura de garderobă. Corpurile de iluminat vor fi funcționale și în  același timp alese și pentru decor. Poți opta pentru veioze, aplice sau plafoniere, ce vor fi echipate întotdeauna cu becuri LED, eficiente energetic.

Cu toate că stilul futurist se adresează mai ales oamenilor de carieră, în ultima perioadă accentul pus pe o astfel de amenajare este din ce în ce mai prezent în zona urbană și acest lucru pentru că majoritatea ajunge să prefere simplitatea care, folosită eficient, va oferi locuinței un aspect modern și apreciat de cunoscători.

CR DESIGN – soluții de amenajare pentru casa ta!

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro