Stilul navy sau marinăresc în amenajarea locuinței tale

Știm…vacanța de vară tocmai ce s-a încheiat și probabil te-ai întors de acolo cu gust de Grecia, de plaje întinse, de nisip fin și auriu, de apă turcoaz. Toate acestea înseamnă vară pentru tine, înseamnă descoperire, înseamnă o atmosferă cât se poate de caldă, de prietenoasă, de cunoscută. Dar gândește-te…cum ar fi să ai propriul decor de vacanță chiar în interiorul locuinței tale? Cu siguranță, reîntoarcerea acasă din concediu va fi mai ușoară, având în propriul cămin toate elementele de decor ale unei vacanțe la mare – un decor navy sau marinăresc.

Stilul navy sau marinăresc este asociat cu plimbările cu vaporul, cu vacanțele lungi și calde. De cele mai multe ori atunci când ne gândim la stilul navy ne vin în minte ținute marinărești și mai puțin idei de decor. Cu toate acestea, cu puțină inspirație, toți cei ce iubesc marea și călătoriile cu vaporul vor putea să regăsească acasă chiar ideea de vacanță.

Cu toate că elementele întâlnite în stilul navy sau marinăresc sunt cam întotdeauna aceleași, în realitate, designerii de interior găsesc mereu idei noi, combină culori, elemente de amenajare și oferă un stil unic, potrivit cu ceea ce te reprezintă. Desigur, tonurile de albastru nu au cum să nu fie prezente în locuința ta, dacă alegi stilul marinăresc de amenajare. La fel se regăsesc și nuanțe de roșu, scoici, ancore, dar și multe dungi.

Indiferent de locul de amenajare ales, fie că optezi pentru toată locuința, fie doar pentru o anumită zonă, designerii găsesc soluții pentru a combina toate aceste elemente, iar la final locuința ta să arate exact cum îți dorești, să aibă o notă caldă de vară și pe de altă parte să fie păstrate și alte elemente ale stilului care te reprezintă. Pornind de la amenajarea bucătăriei, dormitoarelor, băilor, teraselor sau camerelor pentru copii, toate acestea sunt posibile, așa încât la final locuința devine un mare loc de relaxare, un adevărat cămin vapor pe puntea căruia abia aștepți să urci. Chiar dacă nu ne vine să credem, stilul navy poate permite să se combine elementele sale cu elemente ale stilului clasic, modern sau mediteranean. Ca atare, cu puțină imaginație, tot ceea ce creezi poate să asigure confortul casei tale.

Pentru a respecta stilul navy este bine să se aibă în vedere anumite elemente de design întâlnite chiar pe vapor. De exemplu, nu trebuie să te abați foarte mult de la paleta de culori a vaporului, așa cum ar fi alb sau bleu marin. De asemenea, mobilierul și decorațiunile interioare vor împrumuta accente ale stilului marinăresc, iar la final rezultatul va fi unul cât se poate de apreciat, astfel că te vei simți mereu în vacanță, mereu relaxat și mereu confortabil.

Accesoriile, elemente obligatorii pentru un design de poveste

Nu ai cum să te gândești la o amenajare în stil navy sau marinăresc fără să nu ai în vedere accesoriile specifice acestuia. Ca atare, timonele, ancorele, scoicile, sticluțele cu nisip, felinarele ne vor ajuta să ne punem în valoare imaginația așa încât ele să fie prezente în locuința noastră și totul să se combine atât de frumos încât să nu poți trece indiferent pe lângă un asemenea design.

Dacă vei alege să combini albul cu albastrul marinăresc, alături de nisipiu și puține accente de roșu, mai mult ca sigur vei putea avea un dormitor de poveste, în care te vei simți într-o continuă vacanță.

Alegerea perdelelor și draperiilor este un alt element de mare atenție. Chiar dacă respecți gama cromatică, trebuie să ai grijă ca țesăturile să fie fluide, să te poarte astfel cu gândul la briza mării, locul cel mai frumos de pe pământ.

Lemnul exotic, un alt element ce poate fi folosit în amenajare

Pereți îmbrăcați în lambriu din lemn exotic, la fel și alegerea unor piese de mobilier confecționate din același material, la care se adaugă anumite elemente marinărești, vor fi întotdeauna soluția câștigătoare pentru locuința ta.

Nodurile marinărești, prezente întotdeauna într-o locuință amenajată în stil navy

Nu ai cum să îți imaginezi un decor marinăresc fără noduri, felinare, ba chiar și fără perdele confecționate dintr-o plasă ori prezența năvoadelor agățate pe pereți. Toate acestea sunt elemente cât se poate de prezente pe vapor, așa că mai mult ca sigur vei avea cum să combini toate acestea pentru ca la final produsul să fie cel dorit.

Camera copilului, un mare vas de croazieră

Atunci când ne gândim la cei mici, mai mult ca sigur ei sunt și mai pasionați de stilul marinăresc și chiar și-ar dori să cârmuiască timona unui vapor sau să doarmă într-un pat sub forma de vas de croazieră. Și totul este posibil.

Un decor marinăresc poate fi o soluție cât se poate de bună pentru toți membrii casei, așa că nu ezita să amenajezi locuința visurilor tale, o locuință ce te face să visezi cu ochii deschiși spre mare.