Tendințe în amenajarea interioară pentru 2021

Timpul petrecut acasă anul trecut pare să aibă din ce în ce mai multe influențe asupra tendințelor de amenajare ale acestui an. Am înțeles cu toții că vom petrece din ce în ce mai mult timp în fața biroului de acasă și că modul de amenajare al spațiului din locuință ne poate influența destul de mult de acum încolo, fiind locul în care vom petrece destul de mult timp. Dacă anul trecut am experimentat cum să schimbăm funcționalitatea unui spațiu astfel încât să devină o adevărată zonă de lucru, la fel cum am învățat să apreciem spațiul în care trăim, în anul 2021 întreaga idee de amenajare interioară pare să graviteze în jurul acestor principii și noi reguli însușite de condițiile medicale.

Iată mai jos câteva tendințe în amenajarea interioară pentru 2021:

1. Folosirea materialelor lemnoase

Tot ceea ce este inspirat de natură pare să devină o nouă tendință în acest an. De aceea, dacă nu știi cum să inserezi lemnul în amenajarea locuinței tale, iată mai jos câteva idei care ar putea să te ajute:

– folosește corpuri de iluminat realizate din lemn;

– alege parchetul natural în locul ceramicii, a gresiei sau a pietrei naturale;

– lambriul de lemn poate fi o soluție pentru aplicarea sa pe unul dintre pereți, aducând un plus de confort, căldură și de ce nu creând un spațiu cât se poate de primitor.

2. Culori în trend în acest an

Gri suprem („ultimate gray”) şi galben luminat („illuminating yellow”) – acestea sunt cele două culori desemnate de institutul Pantone drept culorile anului 2021. Cu toate acestea, în trend în acest an sunt și verdele, fiind o culoare a naturii și aducând prospețime în locuință, pastelurile, precum galbenul miere, rozul pudrat, dar și galbenul șters ce este folosit adesea drept nuanță accent pentru albastru sau pentru diverse imprimeuri.

Alegerea culorii în amenajare trebuie să se facă cu multă atenție, paleta cromatică aleasă pentru locuință putând influența modul în care te simți. Și cum petrecem din ce în ce mai mult timp acasă, poate că ar fi o bună opțiune să alegem culori neutre, pale, calde, care să ne inspire și să ne aducă stare de bine.

3. Materiale reciclabile și durabile

În ultimii ani am devenit mai conștienți de impactul schimbărilor climatice asupra mediului și de aceea, tot mai mulți ne dorim o conexiune cu natura. Încet, încet, aceste tendințe sunt resimțite și în amenajare. Astfel, folosim mai des materiale precum sticla, piatra, lemnul nevopsit, ceramica, bambusul, ratanul.

4. Stilul de amenajare pentru 2021

Stilul scandinav devine pe zi ce trece mai popular. Acesta se remarcă printr-un stil modern, cu accente de culoare prezente pe anumite elemente decorative, precum perne, draperii, prosoape, vaze. Un stil de amenajare simplu, cozy, cu elemente din lemn deschis la culoare – aceste caracteristici sunt cât se poate de prezente. Cu toate acestea, alegerea stilului de amenajare trebuie să se facă în raport cu personalitatea și stilul de viață al celor ce locuiesc în casa ce urmează să fie amenajată.

5. Funcționalitate – element cheie în designul din 2021

Casele vor fi proiectate astfel încât să beneficieze de cât mai multă funcționalitate. Biroul de acasă va fi prezent din ce în ce mai mult, astfel că vei avea nevoie de multe spații de depozitare, de rafturi, sertare, astfel că piesele de mobilier trebuie alese astfel încât să se poată adapta noilor cerințe.

6. Metalul, materialul potrivit pentru corpurile de iluminat

Fie că vorbim despre alamă, bronz sau cupru, corpurile de iluminat din acest an se pare că respectă această tendință de amenajare. Astfel de accesorii de iluminat se disting destul de ușor și captează atenția. Cu toate acestea, lumina naturală trebuie să fie prezentă în locuință cât mai mult.

CR DESIGN – soluții de amenajare pentru casa ta!

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro