Trucuri eficiente pentru a amenaja un balcon ca de poveste

Amenajarea unui balcon înseamnă multă inspirație și creativitate. În realitate, pentru a te simți cu adevărat bine, nu totul se rezumă la un scaun, o plantă decorativă și depozitarea unor obiecte ce nu mai au loc în interiorul locuinței. Dacă deții un astfel de spațiu în aer liber de care vrei să te bucuri cu adevărat, poți încerca idei mult mai creative pentru a da o amprentă mult mai apropiată spațiului.

Mai jos, vei găsi câteva idei pentru amenajarea balconului, transformându-l într-un loc de poveste.

Poziționarea balconului, analizată cu multă atenție

Mai înainte ca toate ideile tale să prindă contur ar fi bine să analizezi cu atenție poziționarea balconului. Vrei să fie o prelungire a living-ului sau dormitorului sau vrei să fie un spațiu separat de care să te bucuri, să transformi acești puțini metri pătrați în colțul tău de poveste. O prelungire a living-ului înseamnă aducerea zonei de interior spre balcon, astfel încât poți crea în acest colț mai mult confort.

De asemenea, dormitorul poate fi prelungit cu un dressing în balcon, atunci când spațiul de interior te nemulțumește. Însă atunci când te-ai hotărât să îi păstrezi funcționalitatea – spațiu independent, plin de farmec, atunci ar fi bine să selectezi mai multe opțiuni de amenajare, astfel încât să se potrivească  personalității și nevoilor tale.

Stiluri de amenajare ale balconului

Nu numai interiorul se supune regulilor de amenajare, ci și spațiile exterioare. De aceea, designerii de interior, ne sugerează câteva stiluri pentru amenajarea balconului .

Stilul modern

Această variantă nu pune accent pe multe elemente de mobilier sau accesorii. Cu cât sunt mai puține lucruri adunate aici, cu atât spațiul va fi mai aerisit și va beneficia de mai multă lumină. Un balcon amenajat într-un stil modern are nevoie de spațiu mai mult și va pune accent pe linii, unghiuri și formă.

Stilul clasic

Elementele de ordin estetic vor fi prezente în balconul amenajat în stil clasic. Lemnul masiv, vaze de porțelan, motive decorative, culori pastelate – toate acestea vor fi elemente  cheie în amenajarea balconului. Bineînțeles, trebuie să se țină cont și de dimensiunea spațiului astfel încât să nu pară aglomerat.

Stilul vintage

Ești o persoană nostalgică, care are pasiuni de citit și iubește să se regăsească într-un colț intim al casei? Cu siguranță, ți se va potrivi stilul vintage. Pentru acest lucru, ai nevoie de materiale naturale, supuse patinei timpului, cu accesorii așa cum ar fi fost alese acum câteva decade în urmă. Nu uităm nici de motive florale sau lumânări care vor da viață spațiului.

Balcon rustic

Pentru amenajare ai nevoie de texturi organice, precum lemnul, de culori naturale astfel încât să te transpună totul într-o oază de confort și căldură. Maro, bej, crem, verde, roșu – sunt culori specifice stilului rustic. Măsuțele de ceai și țesăturile sunt nelipsite din amenajarea balconului.

Stilul minimalist

Acesta este caracterizat de simplitate. Nu ai nevoie de multe accesorii, ci finisajele vor vorbi de la sine. De aceea, pune accent pe materiale, precum cărămidă sau lemn și dă-le voie să se „exprime”. Ordinea este esențială pentru stilul minimalist.

Stilul mediteranean

Dacă ești romantic, o persoană simplă și mereu cu gândul la vacanțe, atunci stilul mediteranean s-ar putea să ți se potrivească pentru amenajarea balconului. Vei putea crea astfel un colț din locurile tale preferate, la câțiva pași distanță. Ai în vedere culori inspirate de mare și soare, precum albastru, turcoaz, culoarea lavandei. Materialele sunt lemnul, piatra, sticla.

Trucuri de amenajare ale unui balcon de poveste

Împarte eficient spațiul

Pentru un balcon de poveste ai nevoie de multă inspirație atunci când vei împărți spațiul. Mai înainte de toate este bine să păstrezi proporțiile, să alegi materiale care să nu aibă o dimensiune prea mare și să alegi obiecte care se pot transforma cu ușurință. De exemplu, ai putea opta pentru o bancă cu spațiu de depozitare sau  pentru un hamac pe care să îl poți desface atunci când nu ești pe balcon și astfel să îi dai locului o altă întrebuințare. Dulăpioarele suspendate, dar nu foarte multe sunt o soluție pentru a păstra cât mai bine balconul liber în zona de jos.

Colțul verde – idee pentru un balcon de vis

Ți-ai imaginat cum ar arăta mica ta grădină la înălțime? Dacă te numeri printre iubitorii de plante, atunci poți să transformi balconul într-unul umbros, cu Fuchsia, Oxalis, iarbă sălbatică sau lavandă. Alege suporturi pentru plante suspendate și astfel balconul va avea un aspect mult mai atrăgător.

Balconul tip bar

Ușor de amenajat și cu o investiție destul de redusă, ai putea alege pentru amenajarea balconului câteva scaune înalte și o placă rabatabilă pe care să o poți așeza în loc de bar. Astfel vei da un aer total diferit balconului tău.

Balconul închis

Aceasta este soluția perfectă pentru cei ce au nevoie de acest colț al lor atât în zilele călduroase, cât și în cele ploioase sau mai friguroase. Închiderea balconului se face ușor și mobilierul ales nu va ține deloc cont de condițiile climatice de afară.

Balconul cafenea

Dacă iubești să te afli într-o cafenea și să lucrezi de acolo, cu puțină imaginație și câteva obiecte de amenajare vei putea transpune spațiul chiar la tine acasă. Ai nevoie de o măsuță metalică, de câteva perne, cafea, ceai și o energie bună.

Balconul tip verandă

Este cel deschis și pentru asta trebuie să alegi un mobilier potrivit spațiilor exterioare. La capitolul scaune poate că ar fi bine să optezi pentru un șezlong comod. Indiferent de modul de amenajare, lasă imaginația să se pună în mișcare și nu te limita doar la obiecte de mobilier găsite. Poți încerca chiar crearea unui mobilier propriu, aplicând propriile idei de personalizare.

Telefon: (+4) 0761.917.943

E-mail: office@cr-design.ro