Târgu Jiu, România

Casa Klimt

An
2019
Tip
Rezidențial
Suprafață
250 mp
Stadiu
Finalizat

Ce a dorit clientul

Când am început colaborarea, casa era deja ridicată, electrica și sistemul sanitar deja implementate după schițele arhitecturale gândite inițial. Unele materiale pentru amenajarea interioară erau deja achiziționate, însă în momentul în care s-a încercat corelarea imaginilor finale din întreaga casă, proprietarii au simțit că au nevoie de un designer care să gândească și să pună în operă toate detaliile.

Elementele dorite: culoarea preferată ocru, reproduceri ale tablourilor lui Gustav Klimt, sticla, fie colorată sau nu, contrast, pereți cu decorativă, în camera fetiței mulți fluturi, dormitorul matrimonial în culori deschise, dar care trebuia asortat cu faianța din baia matrimonială deja cumpărată.

Cum am implementat proiectul?

Câteva achiziții au fost făcute, pe unele le-am introdus în proiect, pe altele a trebuit să le inlocuim.
Cel mai provocator a fost parterul, scara și casa scării pentru că aveam niște elemente pe care trebuia să le folosim cu titlu obligatoriu: culori tari, fără negociere trebuia ocru, picturile lui Gustav Klimt, tavan extensibil negru pe casa scării.
Ca rezultat am gândit o casă cu mult tapet printat după imagini alese de noi, 7 decorative în living, multă sticlă colorată și oglinzi, treptele scării din piatră negră ”indulcite” cu o balustradă din tablă albă, dar decupată diafan, ca o dantelă.
Am folosit materiale atipice, diferite față de majoritatea proiectelor: covor de piatră în zona dușului, decorativă exterioară, protejată de rășină epoxidică aplicată pe mobilierul construit din rigips al băilor, tapet din fibră de sticlă printat cu care am îmbrăcat mobilierul din baia matrimonială.
Succesul proiectului a fost generat de foarte multe aspecte însă cele pe care le văd ca fiind cele mai importante sunt: deschiderea către lucruri atipice, încrederea în designer (și o spunem cu modestie), colaborarea minunată dar și dorința întregii familii de a avea o casă care să le placă după mulți ani. Casa lor reprezintă familia așa cum este ea: frumoasă, ”colorată”, atipică, caldă, dar în esență cât trebuie.

Servicii Oferite

  • dezvoltare concept;
  • mobilare si utilare in plan 2D si 3D – tip schiță;
  • realizarea planurilor tehnice de iluminare, de amplasare a prizelor, de instalații, de recompartimentare;
  • personal shopper;
  • realizarea planurilor de stereotomie;
  • realizarea randarilor fotorealiste 3D;
  • proiect tehnic de mobilier;
  • supraveghere șantier